mandag 12. januar 2009

Oppussing av hus, del 2 av 15

Fåglarna vet hvor lang tid det vil ta før huset er ferdig oppusset. Det var vi selvsagt helt klar over også da vi kjøpte huset for et år siden. Siden da er det stua og spisestua som har fått ny drakt (det var altså del 1). Her om dagen fikk jeg ånden over meg og gikk i gang med å skru ned de 15 skoskapene vi har i mellomgangen. Jeg synes det har sett helt kårni ut i 1.etasje etter at vi malte gulvene i stua og på spisestua. Nå MÅ vi bare få malt resten av gulvene. Og da må vi jo male veggene også. Aller helst ville jeg kanskje hatt varmglødende, herlig eikeparkett på gulvene, synes det er så fint mot hvite vegger og tak. Men det koster for mye, rett og slett. Kanskje når vi blir pensjonister ;) Nok om det. Del 2 går altså ut på å male tak, vegger og gulv i en gang som man egentlig bare går igjennom på vei til kjøkkenet, stua, spisestua, do eller kontoret/lekerommet. Nå er veggene (gammel panel med over og underliggere) malt i den forferdelige gulaktige kremfargen jeg misliker så sterkt, taket (også gammel panel) er hvitt (men trenger litt shinings) og gulvet er slitt bøke (?) parkett. Med noen liter Eggehvit-oljemaling, og noen liter Sand-gulvmaling, har vi tro på at det blir en litt hyggeligere gang om ikke annet. Vi hadde i utgangspunktet planer om å legge gips på en vegg og male den med tavle/magnetmaling, men det blir litt over the top i denne omgang. Egentlig har vi nemlig ikke overskudd til oppussing i det hele tatt. Derfor har vi landet på at vi kanskje kjøper en tynn, tynn mdf-plate som kan få samme behandling. Time will show. Vi satser som (ganske) vanlig på hvitt skall med farger i stæsjet.

Denne klokka har vi allerede. Tror nok den skal få plass i gangen.
Vi har 15 av disse som er hengt opp i et kvadrat på en av veggene.

Jeg ELSKER denne lampa, og nå ønsker jeg meg en ny til gangen.Allerede da supermann (som er en usedvanlig hendig mann) monterte den første Malmkommoden vår, sverget han på at han ikke skulle montere flere. Det var simpelten litt mye dill. Nå har vi 4 stk av de med seks skuffer... og jammen har han ikke falt for mitt forslag om å kjøpe denne til gangen :) Det blir jo SÅ praktisk til luer/votter/skjerf osv! Først hadde vi tenkt til å kjøpe en sjenk, men det har vi slått fra oss nå. Det er denne typen oppbevaringsmøbel vi trenger nå.
Så er det bare å tilsette en fargerik plastmatte, noen babushkadukker, noen fine innrammede barnetegninger, noen fargerike magneter...ja, så er vi i boks :)


8 kommentarer:

Ninas Drops sa...

ÅY!
Ja nå er dekk i gang ser jeg i ganga...
Ja det kan være slitsomt med oppussing ja...tenk på resultatet tenk på resultate tenk... Blir knall vettu..

Klokka er fin synes jeg..Helt topp..Og jeg lurer på hvor mange malm kommoder der finnes i norske hus og hjem?... De er fine år etter år... jeg liker dem stadig, og det kan ikke lett sies om andre møbler jeg har....

Lykke til baby!
Nå må jeg hente mann og barn og lage middag og lage muffins el no da vi skal ha besøk kl halv sek puh..ugh.... kanskje det blir en ferdig kake....digger muffins vettu.

klem klem fra meg=)

janne - kathrine sa...

Hei, hei.

"Oppussing av hus, del 2 av 15" - høres ut som det er mye som gjenstår ja ;-)

Og når del 15 er vel overstått, så er det vel bare å begynne på "del 1, versjon 2" osv. Slik er det i alle fall her i heimen. Vegger jeg malte for 3 år siden ser ut til å trenge et strøk eller 2 igjen :-)

Lykke til - blir sikkert bra!

fru Pink sa...

Høres ut som det blir skikkelig fint!! - Elsker malte gulv jeg da, men det gikk ikke igjennom her.
Er så enig i at det er slitsomt med oppussing, var så LEI i sommer, og da må man bare fire litt på kravene.. Det gjorde vi og.. Men tavlemaling på en MDF plate hørtes var jo innmari lurt, da!
Gleder meg til bilder:)

Sissy's Hus sa...

Hei mari-pari! :)
går det bra med dere? jeg har ligget rett ut i todager nå. Håper det gir seg snart... Godt å være helt alene hjemmeog ikke ha noen bekymringer da..
Må nok kanskje komme meg på jobb i morgen.. Hvordan går det med deg og jobbsituasjonen din?

Gleder meg til å se gangen deres!! Er selv ganske lei av oppussing, men blir drevet av å endelig kunne bo i ferdig hjem! Hihi..

Ha en fin kveld!
Klem fra
Christina

Anonym sa...

Det er flere som driver med oppussing ja..?! Skal vært øyeblikk begynne med entrèen her vi også. Gleder meg til ¨å se noen bilder da. Lykke til da mari! Og ha en flott dag:-))

Minmill sa...

Så spennende med oppussing da. En ting er sikkert, og det er at det tar tid, masse tid. Og pengeboken bestemmer jo også hvor fort det skal gå. Men det er jo litt av sjarmen. Ikke minst like viktig å bo seg inn.

Likte alle bildene av rice produkter som du viser i innlegget lenger nede. De er helt digg.

Sissy's Hus sa...

God ettermiddag!!
Har en liten ting til deg inne hos meg!! :)

Klem fra
Christina

Miss Cellaneous sa...

Har du virkelig 15 skoskap? hoho. det vil jeg gjerne se bilde av :)