søndag 30. november 2008

Til alle gavering-deltagere!

I morgen er fristen for å sende avgårde gave til din gavevenn! Jeg har kikket litt rundt og fått med meg at det er flere som har mottatt allerede, meg selv inkludert :) Tenkte jeg skulle lage et innlegg etterhvert med linker til alle gave-innleggene, så det hadde vært fint om dere kan sende meg en link, så går jobben litt raskere :)

Engelen som jeg kjøpte på Fruens Vilje (se tidligere innlegg), har fått plass i det ene stuevinduet.
Nå i ettermiddag har jeg funnet frem litt pynt, og i kveld skal jeg lage noen julekuler tror jeg... hvis jeg ikke skal prioritere å rydde loftet i stede...oss fe sjå :)

torsdag 27. november 2008

I <3 Kaspara opphøyd i 1000

Ettersom det var en av de andre deltagerne som delte ut gavevenn til meg, ante jeg i utgangspunktet ikke hvem jeg skulle få gave fra. Kaspara røpte det ganske tidlig, og jeg må si jeg har gledet meg voldsomt til å få pakke fra den supre dama! I dag hadde postmannen, med nød og neppe, klart å presse ned en stor konvolutt som svulmet opp av postkasseåpninga da jeg tittet nedi der. Weeeeeeee! Det var på hengende håret at jeg husket å ta bilde av pakkene FØR jeg åpnet den... (jeg skal lage noe fint av de fine gavepapirene tror jeg, og kortet skal selvsagt også få nytt liv ;)) Dette reinsdyret i sink har nok ventet lenge på å få komme inn til meg (jeg så på han at han ble så happy da han fikk se meg ). Det er midlertidig plassert på det lilla skapet i spisestua. Supermann kommenterte det som " dæ va fint" (og der er vi heeelt enige ;))

Disse nydelige kremmerhusene som hun har laget skal selvfølgelig henges på juletreet!


Dette skiltet var det siste jeg pakket opp, og da fikk jeg tårer i øynene Kaspara!! Gir du, som er SÅ glad i skilt, bort et til meg?!?! Du er gæærn!!!! - og jeg er SUPERhappy! Jeg er usikker på plasseringen foreløpig, det eneste jeg vet er at det må utenfor rekkevidde for 2 stk klåfingra rampegutter.



- også dette yndige, hjemmestrikka skjerfet! Noe så skjønt!

Du blir vel ikke så veldig overrasket over at du har truffet spikeren midt på hodet Kaspara :):) Hadde jeg hatt masse penger skulle du fått en rosa bil med røde prikker av meg som takk :)
Jeg hadde tenkt til å poste et innlegg med påminnelser til de som ikke har postet gave enda, pluss linker til de som har fått gaver, sånn at alle kan se. Nå venter jeg litt med det, for jeg synes dette innlegget skal få ligge på topp litt. Men jeg kan jo nevne her at fristen for å sende er 1.desember.

Jeg slenger på en liten ting til nederst her i håp om at supermann smugleser på bloggen;
Lurer på når tallerkenhylla som står i kjelleren på tredje uken og venter på lag 3 og 4 med sprayboksen vil se dagslys igjen :P

Heklings

Alle de som IKKE ønsker seg kløende pannebånd eller luer av meg til jul, vennligst gi beskjed snarest.

mandag 24. november 2008

En sminket gang

Min nye boks i min kjipe, kjipe gang. Det hjelper å pynte litt på fandenskapen. :)

lørdag 22. november 2008

Ubrukt, romantisk Isabell Kristensen-skjørt søker ny, snill og litt slankere eier :)












Jeg hadde stor suksess med min forrige byttehandel. Nå er det enda et plagg som står for tur. Dette skjørtet har hengt i skapet altfor lenge. Det har vel i grunn aldri passet. Selv da jeg prøvde det på meg i København var det en anelse for lite...Men jeg var litt i shoppingrus og kjøpte det allikevel. Jeg har aldri brukt det, det er ikke vasket, men jeg har tatt av lappene.

Jeg har tatt frem målebåndet og målt etter beste evne (på skjørtet altså, ikke på meg);
Livvidde: 87 cm
Lengde u/ tyll; 58 cm
Lengde m/tyll; 66 cm
Tyllen er sydd fast i underskjørtet.


Det ble litt dårlig fargegjengivelse på bildene, men skjørtet har bunnfarge i krem, med mønster i to ulike brunfarger og lys rosa. I tillegg er det noen blanke paljetter som fiffer opp det hele :)

Selve skjørtet er i 100% bomull, mens underskjørtet er i 100% polyester. Skjørtet kan vaskes på 30 grader.

torsdag 20. november 2008

Enda en konkurranse!

Oioio, denne konkurransen kunne jeg ikke gå glipp av. En keep calm-poster fra Petrified in pink kan vinnes på Annas blogg. Meld deg på du også :)

Fargerik-fra-topp-til-tå-Mari

Jeg har tidligere vist bilder av, og skrevet om, mitt fetisj for fargerike sokker. Tar vi turen opp i øverste etasje er jeg faktisk fargerik der pgså for tiden :( Fristende å skrive at det er det lyse partiet som er ettervekst, og det mørke som er det jeg betalte frisøren i dyre dommer for å fikse i sommer... Fyttirakkern!

Nå hadde til og med en Troika passert.


Ja, for SÅ sugen på noe søtt er jeg. Jeg har begynt på en doktoravhandling i hodet mitt. I korte trekk går den ut på å dele mennesker inn i grupper avhengig av hvilke sjokolader de liker best. Jeg for eksempel liker Smash, Twix (eller raider), Bounty, Snickers og selvsagt alle typer melkesjokolade...ja, dere skjønner. Jeg hører til kategori 1. Et kategori 1-menneske liker lys sjokolade, og BARE det. Kategori 1-mennesker kjøper ikke Twist, for å si det sånn. Det gjør derimot kategori 2-menneskene. De elsker Troika, Cuba, mandelstang og sitter gjerne og hygger seg med en Twistpose på lørdagskvelden. Jeg tror vi kan snakke om en kategori 3 også. De er nok i kraftig undertall, men det er altså de menneskene som liker både 1`er- og 2`er-sjokolader. Jeg ser for meg at det er en gruppe mennesker som sjelden iler til butikken for å handle sjokolade i ren desperasjon. De er mer av typen som vil ha noe søtt til kaffen.


Dere begynner jo å kjenne meg, og tenker kanskje nå at en dame som klager over drøyt midjemål burde holde seg unna sjokolade. Dere har rett.


Så, hvilken kategori er du?

Blafre-konkurranse hos Sessan :)


Jeg er med & konkurrerer om en overraskelsesgave fra kreative Blafre Design i SessanochPrinsessan`s blogg :):) Tenk om jeg vinner a!! Weeeeeeeeeeeeeee :)
Hvis du ikke allerede har vært innom Blafre bør du absolutt ta en titt, og hvis du vil ha litt hjelp i barneutstyrsjungelen er det bare å klikke seg inn til Sessan. Hun holder seg virkelig oppdatert!

mandag 17. november 2008

Fruens Vilje









Min intensjon om å forholde meg ganske så anonym her i bloggverden er i ferd med å slå sprekker. Jeg er ikke SÅ firkantet at jeg ikke kan gjøre unntak. Derfor gjør jeg et nå.

Grunnen; FRUENS VILJE.
Sted; Lillehammer sentrum

Denne butikken er så fantastisk at jeg rett og slett ikke gjør min bloggerplikt om jeg ikke deler den med dere. Jeg er selvsagt veldig begeistret for at de selger både Rice og House Doctor, men de har også VELDIG mye annet fin-fint! Bildene ovenfor er i følge Fruen selv litt gamle, men jeg lover å legge ut nye når hun har oppdatert nettsiden. Man må virkelig sette av godt med tid, og ta for all del med litt penger!! -og si gjerne i fra til meg-jeg blir med!
Sist jeg var der, handlet jeg verdens fineste engel (den nederste av disse tre) :) Supermann var IKKE overbegeistret, men det er altså fruen som bestemmer ;) (nja, jeg skal ha den på hobbykroken min da)

Englebildene er lånt herfra












søndag 16. november 2008

Utmaning

Jag har blivit utmanad av min kjære bloggkompis Fru Vims.

Så här funkar det:
* Länka till den som utmanat dig och sätt dessa regler på din blogg.
* Berätta 7 saker om dig själv både alldagliga och knäppa.
* Utmana 7 stycken i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till de.
Låt de få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar i deras blogg.

Mine 7 sannheter;

1. jeg veide svimlende 5,3 kg da jeg ble født
2. jeg er sikker på at grunnen til at jeg er svært lite glad i fisk nå, er at vi fikk så kjedelige fiskemiddager i oppveksten (sorry mamma og pappa, men det er jo ingen big deal i det store og det hele)
3. jeg har bestandig vært naturlig lys-blond. Nå innser jeg imidlertid at de tidene er forbi, og at håret egentlig er mørke-kommunegrått. Punktum finale.
4. jeg sitter så godt som aldri rett opp og ned i en sofa. Jeg liggesitter.
5. jeg har spilt kornett i mange år (men ga meg på "topp")
6. jeg skulle nok aldri gått i korps, for jeg er ikke den typen. Jeg skulle heller blitt håndball- eller rugbyspiller.
7. jeg spilte basket i noen mnd, men ga meg fort når jeg skjønte at det virkelig ikke var lov å takle med kroppen.
...jeg kunne holdt på i det uendelige, synes dette var morro jeg :)

Jeg sender utmaningen videre til;

Sissys hus
Ninas drops
Briggs lekehus
Gamlå
Marieinwonderland
Moia
Dilldall Nina

Nå venter jeg supermann og storebror hjem fra ishockeykamp i nabobyen :) Storebror er i tidlig bæsj-tiss-prompalder, og ringte nettopp sin mor for å fortelle at "mamma bæsja", etterfulgt av rå,rå latter. Goingen min <3

fredag 14. november 2008

Det finnes bare en Mari *humhum* (slæddet etternavn)

Til gjengjeld finnes det flere Mariskåler!! Perlemor, som har bloggen Moia, hadde bursdag i går og fikk en nydelig rød Mariskål som hun viser i bloggen nå. Mari selv har ikke råd til Mariskåler, og nøyer seg med kopiene. Foreløpig har jeg fire, men jeg ønsker meg flere. Jeg har funnet kopier på Skeidar og Tilbords, men det går rykter om at de finnes på Europris innimellom også. Noen som vet om flere steder kanskje?

Award

Jeg har fått denne av Cathrine :) Lucky me :):) Tusen takk!!

onsdag 12. november 2008

Ikke for sarte, tradisjonsrike jule-sjeler

-eller tomme lommebøker.... Da A sa jeg burde holde meg unna BoxDeLux om dagen ante det meg at hun hadde rett.... -men det går da an å la seg inspirere;




















































mandag 10. november 2008

Ørsmå glimt fra barnerommene

Denne stolen har jeg fått av bestemor Guri. Hun fortjener et eget innlegg, men det får jeg ta senere. Stolen har bodd hos oss leeenge, men vi kommer aldri så langt at den blir trukket om, som er den EGENTLIGE planen. Nå bor den på lillebrors rom, rett ved siden av senga hans. Der sitter (les: halvsover ) jeg hver natt når jeg gir han mat.

Storebror har fått stor-gutt-seng. Dvs en seng som ligner mer på en seng og mindre på et bur. Ulempene er mange. Vi hadde opprinnelig planer om å la han ligge i sprinkelseng til han ble konfirmant, men det ble umulig nå som lillebror hadde behov for sprinkelsenga. Denne lå jeg og min søste H i da vi var små og var på besøk hos besteforeldrene våre (bestemor Guri og bestefar altså). Det var i denne senga vi hadde det herlige, grønne sengetøyet som jeg har vist tidligere.

Enkel matematikk

Vi bor i et hus med fire fulle etasjer (inkl. kjeller og loft). Grunnplan pr etasje= ca carum 75 kvm. Nå har vi pusset opp stua og spisestua (riktignok ikke helt ferdig der heller..) som utgjør ca 40 kvm. Enkel matematikk da; vi kommer til å få pukkelrygg og vann i lungene innen vi er ferdige.

torsdag 6. november 2008

Utfordring... bli kjent med meg, del 5

Utfordringen kommer fra søte Kaoseheimen:) Dette er nesten litt mer enn jeg vil røpe om meg selv, men jeg lar det stå til. Jeg har med vilje utelatt mitt nåværende bosted og mitt nåværende yrke. Så kan jeg fremdeles være den litt mystiske Mari oppi hodene deres...hohoho.. Apropo så har jeg begynt å maile litt med et par av mine nye bekjentskaper her inne, og det er veldig rart når Kardemomme het noe jeg aldri hadde forestilt meg, og Kaspara slett ikke hadde mørkt hår.. For dere som ikke gjør det allerede anbefaler jeg å maile litt med hverandre, det er SÅ koselig :) Nå snakker jeg meg bort, let the show begin;

Fire jobber jeg har hatt:
1) Olavsgaard hotell (som stuepike, en karriere som endte nesten like brått som den startet).
2) El Taco
3) Grensen skotøymagasin
4) Radiograf på Vefsn sykehus (i praksis)

Fire filmer jeg kan se igjen og igjen (jeg ser så godt som aldri filmer!!):
1) Forrest Gump
2) Green mile
3) Sex in the city
4) Postmann Pat (men det er mer tvang enn lyst)

Fire steder jeg har bodd:
1) Rælingen
2) Mosjøen
3) ...og her jeg bor nå..
4) ..thats it...

TV-show/serier jeg elsker:
1) Grey's Anatomy
2) Jakten på kjærligheten
3) Alt med Koht
4) Thomas og Harald, særlig når de gjør ting de ikke kan/duellerer

Fire steder jeg har vært på ferie:
1) Mosjøen
2) Praha
3) Parga
4) Tromsø

Fire websider jeg besøker hver dag:
1) Jeg har noen bloggfavoritter jeg er innom opptil flere ganger om dagen....
2) Facebook
3) En barselgruppe jeg er medlem av
4) lokalavisa

Fire steder jeg heller ville vært akkurat nå:
1) I senga
2) I badekaret
3) På godishandel
4) På shoppingtur med mett av penger :)

Fyttirakkern så kjedelig jeg er da!

onsdag 5. november 2008

Jeg sikler!

Jeg kan ikke skjønne annet enn at Maria hadde meg i tankene da hun laget disse fantastiske brettene;


Fyttirakkern så lyst jeg fikk på et av de! Lommeboka mi sier nei, men kanskje du har lyst på et? Nettbutikken til Maria heter Jag Blommar - trykk her og få unna noen julegaver